Sivut

torstai 8. lokakuuta 2015

Omnomnomnom Bali

Hinnat ovat tosiaan tuhansissa ja IDR, 1€=16000.

Päivä 1

Kutalta en tosiaan muista paikkaa, pitää selvittää, kun takaisin pääsemme. Päätimme pitäytyä Indonesialaisessa ruuassa. Otimme bintangit, niissä hinta vaihtelee aika paljon riippuen paikasta, pieni maksaa 20-30 ja iso 30-40. Itse söin Näsi gorengin ja mieheni kana curryn. Vähän mautonta tosiaan ja hinta koko lystille 150. Tamarin pub/Inn tai jotain.

Päivä 2

Päivän lounaspaikka oli Fair Warung Bale ja siellä jatkoimme kana linjalla. Minulla oli kanaa, pähkinöitä, kasviksia paikallisessa kastikkeessa. Miehelläni oli jonkinlainen keitto tyyppinen vaihtoehto ja kumpaankin tuli tietenkin riisiä. Todella hyvä paikka ja osa tuotoista menee jonkinlaiseen terveydenhuolto hyväntekeväisyyteen. Juomana oli taas bintangit ja lopuksi kaffeet. Tämä lysti maksoi 240.
Illalla sitten törmäsimme paikkaan nimeltä Ibu Rai. Paikka näytti vähän hienommalta, mutta oli täynnä, pakko olla hyvä! Päädyin valitsemaan mojiton juomaksi ja mies meni bintangilla. Taisi unohtaa mojitoni, mutta odotus palkittiin, sillä varmaan paras mojito, mitä olen ikinä juonut. Minähän juon paljon mojitoja. Ruuaksi otin ankkaa currykastikkeessa ja mieheni otti kalavartaita. Todella maukasta ruokaa, ei voi muuta sanoa. Olihan paikka vähän hintavampi, mutta halpaa silti! Tänne törsäsinne 300.
Lopuksi drinksut LP loungessa. Mojito linjalle alettiin, niin siinä pitäydytään. Paljon erilaisia vaihtoehtoja drinksuissa ja jos haluaa niin shisha löytyy. Livemusaa, biljardipöydät, mukava hengailupaikka. Drinksuthan ovat Indonesiassa kalliimpia, koska tuontiviina, useimmiten pyörivät 50-85 välillä. Tänne meni 250.

Päivä 3

Paikan vaihdon yhteydessä kävimme nappaamassa pikaisen lounaan Warung River Viewssä, aivan upea miljöö ainakin ja halpa. Monet paikat Ubudissa ovat kalliimpia, koska mukaan pamahtaa vero ja palvelu, noin 15%. Tällä kertaa jaoimme sipulirenkaat ja beef rendangin. Hyvää oli ja päälle oluset, hintaa tuli 150.
Illalla sitten ruokapaikkana toimi Kafe Benute, jossa oli aivan taivaallista ruokaa. Valitsin grillatut katkaravut, tomaattinen ja hitusen tulinen kastike ja täydellisesti paistetut ravut. Mitä muuta tarvitsee. Mieheni nappasi curryn ja sekin oli oikein makoisaa. Mukavan oloinen paikka istua, suosittelen. Koska joimme enemmän kuin yhdet, rahaa meni 370.
Vielä lopuksi drinksuille Mingleen, happy hour on aika näppärä homma, 2 juomaa yhden hinnalla. Arakiin tehty mojito erittäin hyvää!

Päivä 4

Mitäs tänään syötäisiin? Shoppailua jälkeen poikkesimme sivukujille etsimään ruokapaikkaa ja löysimmekin hyvän! Warung Makan Bu Rus, loistavaa perus indonesialaista ruokaa ja hauska omistaja. Ei tarvinnut ekstraakaan maksaa. Kannattaa kuitenkin pysyä tutuissa nasi ja mie gorengissa, satayssa, curryissa ja nuudelisopissa. Hinnat ovatkin alhaiset ja kolme annosta plus vesi maksoi 85. Suosittelen!
Iltaa varten metsästimme warungin taas vähän kauempaa, mutta se olikin hienostomainen. Murnis Warung, josta sai alkuun täydellisiä kala satay vartaita, muuten ruoka oli hyvää. Tosiaan vähän kalliimpi paikka. Rahaa paloi 400, tähän kuului 4 pientä kaljaa, yksi alku ja kaksi pää.

Päivä 5

Pitkän turistikierroksen jälkeen pysähdyimme matkalla olevaan warungiin. Agung Trisna Warung, aika keskinkertaista, halpaa tosin. En menisi uudestaan, vaikka maksoikin vain 80.
Illalla päätimme, että nyt mennään hyvään ja halpaan, joten Warung Makan Bu Rus uudestaan. Kala satayt hyvää, mutta ei yhtä hyvää kuin Murnisissa. Grillattu kana ja perinteinen ns. unohdettu ruoka, eh. Bintangitkin otimme, halpaa silti, 200.
Siinä oli sitten Balin kierros, seuraavat ruuat tulevat Lombokin puolelta!
Ibu Rai, Kafe Benute ja Fair Warung Bale parhaimmistoa! Mojitoille sitten LP loungeen! Kannattaa myös käydä Warung Makan Bu Russa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti