Sivut

tiistai 15. syyskuuta 2015

Yrityksen projekti

Proakatemian yhteisöön tuli ilmoitus mahdollisuudesta perustaa kahvio, joten nappasimme projektin nopeasti omalle  yrityksellemme. Viikonloppuna 12.9-13.9 Kuowi oy järjesti tapahtuman Lielahden Hiedanrannassa. Hiedanranta on suureksi osaksi teollisuusaluetta ja nyt annettiin yleisölle mahdollisuus tutustua alueeseen. Haluttiin tietenkin tarjota mahdollisuus ostaa purtavaakin alueelta, joten sunnuntaiksi saimme perustaa kartanolle pop up -kahvilan. Tähän projektiin meitä osallistui yrityksestämme 8 henkeä.  http://valiaikainenhiedanranta.fi/

Etenimme aika nopealla aikataululla, koska pääsimme suunnittelemaan vasta tiistaina 8.9. Saimme päätettyä tarjottavat, mitkä olivat kahvi/tee, makkara, karkkia, pullaa, sämpylöitä, mokkapaloja, pillimehuja ja limsaa/vichyä. Suunnitelmissa päätimme myös kauppaan menon ja teimme listan ostettavista sekä sovimme vuorot kahvion pitämiseen, 4 aamussa ja 4 illassa. Valitettavasti emme päässeet tutkimaan paikkaa, mikä loppujen lopuksi puri meitä, näin suoraan sanottuna, perseeseen. Torstaina 10.9 suuntasimme tukkuun, on ihmeellistä, että jotkut tavarat ovat tukussa kalliimpia kuin kaupassa. Joten muutama raaka-aine jäikin ostamatta, tarjoushaukkoina löysimme tarvittavat tuotteet halvalla ja päätimme, että ne haetaan lauantaina. Makkarat ostimme Tampereen Lihajalosteelta ja saimme kaupan päälle grillin käyttöömme. Varauduimme n. 250 henkeen.



Suunnitelmat jäivät enemmän puolitiehen, koska menimme "sokeina" paikkaan ja onneksi saamattomuus tai laiskuus ei saanut meitä valtaansa. Pohjakassan hankkiminen jäi lauantaille, joten se tuotti hiukkasen ongelmia, mutta ei mahdottoman paljon. Lauantaina pidimme karkkipajan, jossa teimme karkkipussit valmiiksi ja mokkapaloihin pohjat. Siihen meni noin 2h ja onnistuin myös pajan jälkeen tiputtamaan varpailleni pellin. Vastoinkäymisistä huolimatta meillä oli nyt suureksi osaksi kaikki tarvittavat.

Sunnuntaina vielä jouduimme hakemaan jääsalaattia, tarjoiluastiat, kahville termospannun, vedenkeittimen, makkarat ja kuitit. Hommaa oli vielä paljon tehtävänä, hiedanrannassa olimme kymmenen aikaan. Valitettavasti lauantaina kartanolla oli ollut tapahtuma, jonka jäljet näkyivät sunnuntaina. Edellisen päivän tapahtuman järjestäjät tulivat siivoamaan kymmenen aikaan, joten emme päässeet aloittamaan omia järjestelyitämme ennen klo 10.45. Olimme suunnitelleet, että meillä olisi 1h 30min aikaa ja se puolittui. Huomasimme myös, että meiltä puuttui pieniä asioita, kuten ottimet, patalaput, kertakäyttölusikat jne. Kiire oli todella kova, laitoimme leivät paistumaan, kahvin keittymään, pullat valmiiksi ja teimme mokkapaloille kuorrutuksen. Sillä aikaa pojat laittoivat ulkopuolella kahviota kuntoon. Klo 11.25 alkoi tulla kiire, veimme kaiken valmiin tavaran kahvion pöydälle ja siirsimme sen oviaukkoon valmiiksi. Portit avautuivat klo 11.30 ja sisään tulvi väkeä. Puolivalmiiseen kahvioomme syntyi heti pitkä jono. Opastetut kävelyt alkoivat klo 12.00, joten kaikki halusivat juoda kahvia ja syödä makkaraa ennen sitä. Myynti jatkui vilkkaana koko aamun klo 14 asti ja huomasimme, että tuotteemme hupenivat. Osa joutuinkin lähtemään kauppaan hakemaan lisää tarvikkeita. Huono puoli oli se, että meiltä löytyi vain yksi termospannu kahville ja keittiö oli toisella puolella seinää. Yksi joutui seisomaan kassalla, eikä päässyt siitä yhtään minnekään, kun jokin loppui kesken joutui soittamaan keittiölle, että tuokaa lisää. Jos olisi ollut toinen termospannu, niin kahvin täyttäminen olisi käynyt hujauksessa, nyt se oli vain sähläystä. Eikä juokseminen ees taas tai soitteleminen ollut ideaalista. Positiivinen ongelma olikin, että asiakkaita riitti. Olisimme varmasti myyneet enemmänkin, jos kaikki olisi ollut valmista heti alkuunsa. Myös tarkemmalla suunnittelulla olisi järjestelyt sujuneet sutjakkaammin. Aamun ruuhkasta viimeistään huomasi, että olisimme tarvinneet enemmän ihmisiä aamuun. Mutta kaikesta huolimatta selvisimme ja saimme kaiken valmiiksi, teimme myös hyvän myynnin. Tällainen pieni projekti oli täydellinen alkuun!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti