Sivut

maanantai 14. syyskuuta 2015

Proakatemian alku

Mikä se Proakatemia nyt on? Se on opiskelumuoto, jossa ei hengailla luennoilla ja päntätä kokeisiin. Siellä perustetaan tiimeissä yritys, jota sitten vedetään projektien muodossa eteenpäin. Pääsemme siis opiskelemaan yrittäjyyttä käytännössä, turvaverkon kera. Sinne haetan ensimmäisen vuoden aikana ja aloitetaan kun toinen lukuvuosi alkaisi. Itse aloitin TAMK:ssa restonomipuolella 2014, hain akatemiaan tammikuussa 2015 ja aloitin syksyllä 24.8.20

Nyt olemme vetäneet yrityksemme kaupparekisteriin, täyttäneet lomakkeita, hankkineet tilin ja saaneet muutaman projektin. Joten vauhdikkaasti alkuun. Tiimissämme on 17 jäsentä ja kaikille on jotain annettavaa. Yhteistyö on sujunut VIELÄ ongelmitta ja tulemme mallikkaasti toimeen. Saimme vihdoin y-tunnuksen ja nimelle vahvistuksen, olemme siis Projektitoimisto Efekti Osk. Kyllä teemme oikeasti rahaa, ei emme mene turhille luennoille ja toimimme pääasiassa yrityksen kesken. Valmentajan kanssa yhteistä aikaa vietetään pajoissa, joita on kaksi kertaa viikossa, ainoat pakolliset kerrat "koulussa". Saamme itse päättää seminaarit joille osallistumme ja kirjat, jotka luemme. Tenttejä ei tosiaan ole, joten osaaminen on omasta itsestään kiinni. 

Ensimmäiseksi projektiksi nappasimme talkkaripalvelut itse Proakatemian tiloissa. Pidämme huolta yleisestä siisteydestä ja siitä, että postit ovat haettu, kahviossa on tarvikkeita ja kirjat palautettu. Onhan meillä vielä ekstratoimintaakin tarjolla. Toinen projekti olikin kahvion perustaminen, josta sitten lisää toisessa tekstissä. Kolmantena löytyykin asiakasbookkausta, mutta siitäkin myöhemmin tarkempi kuvaus. 

Mitä mieltä olen akatemiasta? Olen ollut innoissani siitä asti, kun kuulin pääsystä akatemiaan. Ensin vähän jännitti tiimin puolesta, mutta sekin oli ihan turhaa. Itseäni olin hiukan yrittänyt hillitä, koska satun olemaan liian äänekäs ja otan ohjat tiukasti käsiini. Halusin vähän aloittaa taka-alalta ja kuunnella muitakin, melkein onnistuin. Mutta alusta asti olen huomannut kuinka oikeassa paikassa olen. Enää ei ätsytä herätä aikaisten, koska teemme töitä itseämme varten. Itse suuntauksen puolella TAMK:ssa oli paljon turhaa ja monet asiat olivat minulle jo tuttuja, mutta poissa ei oikein saanut olla. Ensimmäisenä vuotena en saanut paljoakaan irti, mutta nyt olen jo oppinut enemmän kolmen viikon aikana. En myöskään pitänyt koulutuksen antamista tiukoista raameista. 

Suosittelen kaikille lämpimästi Proakatemiaa, jotka haluavat luoda kontakteja ja oppia uutta. Ei tarvitse haluta olla yrittäjä tai tietää mitä haluaa tehdä, akatemian aika kuitenkin näyttää sinulle oman suuntasi.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti